Kreta

Kreta er den største greske øya, og den femte største øya i hele Middelhavet. Med sine 600 000 innbyggere og mange hoteller er det mye å oppleve på øya, og man kan besøke alt fra naturreservater til shoppingsentre. Naturen på øya er fantastisk, og det er alt fra milelange strender til grønne fjellskoger.

Øya ligger dessuten veldig langt sør i forhold til de andre greske øyene, noe som betyr at det er varmere der om sommeren, og varmen holder seg til lengre ut på høsten. Av den grunn er det ikke noe problem å dra til Kreta i verken september eller oktober, på tider da det begynner å bli kaldt på Mallorca, Kos eller Rhodos.

Annonse: Se oversikt over de beste og billigste hotellene på Kreta!

 Samariaravinen

Samariaravinen er et vakkert juv som byr på det fineste Kreta har av natur. Dette er en lang dagstur for alle som er i god nok form til å gå fjelltur i 5 – 7 timer, og byr på en helt unik opplevelse du garantert ikke kommer til å glemme med det første!

Her kan du altså oppleve kretisk natur på sitt aller beste, og hver dag er det hundrevis av turister som går langt juvet. Så pakk med deg gode fjellsko, noen liter med vann og godt humør, og ta denne turen

Les mer om Samariaravinen.

 Festlivet på Kreta

Kreta er ikke spesielt kjent for å ha et bra festliv, men det er likevel helt greit der. I de fleste byene er det både nattklubber og barer. I typiske turistbyer er det som regel egne bargater, og om sommeren er det selvfølgelig nok av ungdom i disse gatene.

Det er likevel én “partyby” på Kreta, nemlig Hersonissos. I Hersonissos er det en egen bargate, flere utesteder og en partystrand, så her samles festglad ungdom hver sommer.

Les mer om festlivet på Kreta.

Steder på Kreta

Kreta har mange flotte byer for alle slags ferier, og her har vi skrevet om de mest populære feriestedene på øya.

Chania

Chania er hovedstaden på Kreta, og er det nærmeste du kommer en storby. Her er det alltid mye liv i sentrum, og det er en fin blanding av lokalbefolkning og turister i byen. Hvis du har tenkt å shoppe på Kreta er dette plassen, men det er ikke like gode muligheter som på naboøya Rhodos.

Les mer om Chania.

Hersonissos

På nordkysten ligger den nokså store turistbyen Hersonissos, og her er det alltid liv. Her drar det både ungdom som er ute etter en livlig ferie, og barnefamilier, da denne byen har alt. Det er likevel kanskje lurt å holde seg unna i sommermånedene, da det strømmer tusenvis av ungdom som kun drar dit for å feste, og det er mye bråk og rølp i byen på denne årstiden.

Les mer om Hersonissos.

Platanias

En annen fin ferieby er Platanias. Dette er en mindre by en Hersonissos, men det er likevel er populært valg blant turister. Her kan man oppleve en stille og rolig gresk by på sitt aller beste, og spise i en av de mange greske restaurantene.

Dette er ikke Kretas største by, men et veldig godt valg for alle familier og vennegjenger som er ute etter en nokså rolig ferie i varme omgivelser.

Les mer om Platanias.

Georgioupoli

Den lille byen Georgioupoli er nylig blitt ganske populært blant nordmenn, og passer helt perfekt for barnefamilier. Her finner du nemlig øyas lengste strand, så det er alltid plass til å legge seg ned mens barna koser seg i det langgrunne vannet. Selve stranda er veldig fin, selv om byen ikke er den største eller mest spennende.

Les mer om Georgioupoli.

Fauna

Det er ikke det helt store dyrelivet på Kreta, men noen dyr finnes det selvfølgelig der. Det er ikke allverdens med pattedyr, og det eneste kjente pattedyret fra Kreta er den unike geita Kri-kri. Dette er en villgeit som tidligere var et populært jaktmål, men er nå blitt utrydningstrua.

Les mer om dyrelivet på Kreta.

Reptiler og fisk er det derimot mer enn nok av. Reptiler ligger omtrent under hver stein, og inkluderer faktisk et par slanger og noen arter med skorpioner. Vi har satt sammen en egen artikkel om farlige dyr på Kreta, noe som kan være lurt å lese, selv om sjansen for å bli utsatt for et dyreangrep er ekstremt liten.

Les mer om farlige dyr på Kreta.

I Middelhavet bør det millioner av fisk, og rett utenfor Kreta finner man tusenvis av arter saltvannsfisk. I likhet med de andre middelhavsøyene er det veldig gode dykkerforhold på Kreta, og det går fint å hobbydykke rett ved strendene.

Les mer om dykking på Kreta.

Kreta er også kjent for den utrolig irriterende myggen, og enhver som setter en fot på øya kan forvente å returnere hjem med en drøss myggstikk. Heldigvis sprer de ingen farlige sykdommer, så det blir ikke stort verre at at du får kløe, men i forhold til den norske myggen er kløa helt forferdelig. Det kan virkelig lønne seg å kjøpe et antimyggmiddel, da det virkelig blir plagsomt med et titalls myggstikk.

Les mer om mygg på Kreta.

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Hide Buttons